Plikt- och prövningsverket vinner Kommunikatörspriset 2023

I år delar Kommunikatörsnätverket i Värmland ut Kommunikatörspriset för 20:de gången. Vinnare detta jubileumsår är Plikt- och prövningsverket.

Juryns motivering: För en väl genomförd kampanj om totalförsvarsplikten där en stor del av kommunikatörens verktygslåda används i en fråga som speglar omvärlden förtjänar Plikt- och prövningsverket årets kommunikatörspris. Genom att jobba i flera kanaler och mot olika målgrupper når man ett stort genomslag. Kampanjen är både skickligt genomförd och visar på ett tydligt resultat i och med en kraftigt höjd kännedom.

I finalen var också Paper Province och Karlstads kommun. Att lyfta god kommunikation ger inspiration åt oss i branschen, men är också ett tillfälle att visa hur viktigt kommunikation är för att saker ska hända. I dag mer än någonsin.

Juryns motivering till Paper Province finalplats: Kampanjen ”Bästa skogen” bygger på en film som riktar sig till låg- och mellanstadieelever. Bästa skogen är ett ambitiöst samarbetsprojekt mellan flera olika aktörer där syftet, att öka kunskapen om värmländsk skog- och pappersindustri, hela tiden står i fokus. Genom att kombinera digital spridning med ett lärande i skolmiljö träffar man rätt i målgruppen.  Att samla ett stort antal aktörer under samma produkt kräver också ett stort internkommunikativt arbete.

Juryns motivering till Karlstads kommun finalplats: Att lyckas göra ett lite tråkigt och svårbegripligt ämne , en ny inköps-organisation, mer lättillgängligt för både medarbetare och allmänhet är ingen lätt sak – tvärtom kräver det mod att ta sig an ämnet! En ökad medvetenhet om vad kommunen köper och varför gynnar invånarna och bidrar samtidigt till bilden av Karlstads kommun som en professionell affärspartner och för det arbetet har kampanjen haft en stor betydelse. 

Juryn som utsett finalister och vinnare är ordförande Jenny Norberg, Konsumentverket, Jonatan Björck, Kommunikatörsnätverkets styrgrupp/Ellevio, Anna Sjöberg, Kommunikatörsnätverkets styrgrupp/Karlstads universitet, Karin Hovdebo, Länsstyrelsen, Tommy Ernerudh, Länsförsäkringar i Värmland och förra årets vinnare Sofie Wahlman Engström, Region Värmland.

&Stenberg kommunikation är stolt sponsor av priset.

Previous
Previous

Fritidsbanken vinner Kommunikatörspriset 2024

Next
Next

Låt mötet handla om rätt saker. Parkera spontana ämnen till andra tillfällen.